top of page
007 (2).jpg

 

 

Ruten starter i Les Baumettes, og man må cykle de første 4-5 km fra Maubec via Petit Coustellet i retning Menerbes. En vej til venstre viser efter Les Baumettes, og efter 15-20 min. gennem vinmarker og den smukke natur, dukker klipperne op med huse, bygget ind i klipperne, som symboliserer Les Baumettes.

 

Véloroute du Calavon er nu startet og den tidligere bane følger hovedvejen i be-gyndelsen. Asfalten er ny, så man glider meget nemt afsted.

 RUNDT I PROVENCE PÅ CYKEL MED HELLE

 

Gennem en årrække har jeg været en stor cykelentusiast, og sammen med min søn, Stefan, er der vist ikke den vej eller sti i området ved Maubec, som vi ikke har cyklet på. Alle bjerge, f.eks. Oppède le Vieux, Mènerbes, La Coste, Gordes, Côtes de Murs og også Mont Ventoux har vi "klatret" op ad - adskillige gange - og med stor fornøjelse.

Helle og jeg har også cyklet ture - men mest i nærområdet til de nærliggende byer, og helst ikke for meget bjergkørsel. Det er der imidlertidig vendt godt og grundigt om på - efter den 28. juli 2013! Vi planlagde en heldagstur til Apt - på cykel - midt i sommervarmen. Vi havde hørt om den nye cykelrute "Véloroute du Calavon", som er en cykelvej, der udelukkende snoer sig gennem dale. Vejen var tidligere en del af den gamle jernbanestrækning fra Cavaillon til Forcalquier, men nu, med støtte fra EU, er den asfalteret, og der er renoveret broer og bomme, som gør den perfekt til cykelfolket. Man kommer forbi de gamle nedlagte jernbanestationer og perroner - og lever sig tilbage i tiden...

Her er min fortælling om Helle´s første "rigtige"
cykeltur 
i Provence. 

Næste station: Goult-Lumiere

Banegården står der stadig - helt uspoleret.

Sådan, som det også så ud, da togene kørte forbi!

 

Der hænger fortsat byskilte på bygningerne, og ure - som stadig går præcist.

Véloroute du Calavon er blevet utrolig populær, og flere og flere - både franske og udenlandske cykelfolk - benytter sig af denne flotte strækning. Man er helt i fred for den øvrige trafik og man kan nyde naturen fra allernærmeste hold.

Hvis man søger på Google eller andre søge-robotter og skriver: "véloroute du Calavon", kan man læse mange af de begejstrede indlæg fra turister og andre, som har været på ruten. Der er også mange fine kort over området - og selvfølgelig flotte billeder.

Flere af stederne undervejs er kendte turistmål. Restaurant la Gare er et eksempel og er en frokostrestaurant i autentisk banegårds-stil med gamle flotte klinker og en skøn have med udsigt til Bonnieux. Her kommer arbejderen, funktionæren og turisten for at spise, der kommer også jævnligt besøg af rige turister fra Saint Tropez, som vil opleve det ægte Provence.
Sjovt at se, at bilerne på parkeringspladsen nemt kan variere fra en gammel 2 CV til en rød Ferrari.

Prisen for en frokost med forretsbuffet, dagens ret og dessert er yderst rimelig under 20 euro inkl. vin. Husk at reservere bord i haven, hvis vejret tillader, da der oftest er fuldt optaget!

La Gare er halvvejs i forhold til Apt. Man kunne sagtens cykle til restauranten med det ene formål at nyde en frokost - men denne dag var det kun et stop på en længere tur. 

 

Efter 12,5 km er det tid til en forfriskning  ved La Gare - og hvad er mere idyllisk, end at sætte sig i skyggen under de store platantræer og nyde et koldt glas - mens man ser på de mange indtryk, som bevæger sig lige forbi?

 

 

Efter pausen er næste punkt for os er Pont Julien - kun 3 km  længere fremme...

Helle - på cykel over den gamle historiske bro, som er bygget i Jesus Christus tidsalder.

.

Skiltningen på ruten er meget fin.

Landskabet ændrer sig, jo tættere vi kommer på Apt. 
Flere steder er vejen hugget ind gennem klipperne. 

Turen til Apt var meget flot og havde ikke givet de store fysiske udfordringer. Vi cyklede med cykelvej helt ind til byens centrum, hvor der var cykel P-plads lige før byporten og gågadens start.

Efter 26 km nåede vi Apt. Byen, med de små gader, inviterer på shopping - og selvfølgelig en god frokost.

Under frokosten besluttede vi os at køre en anden vej tilbage - nemlig ad route du Vin. Strækningen kan gennemføres ad landevejen - normalt til biler - hvor terrænet er rimelig jævnt - og ad cykelruten, med små veje og stier - og som er betydelig mere kuperet.

Vi valgte den sidste mulighed.

Vejen tilbage fra Apt startede fint. Et skilt viste til venstre, og SÅ gik det opad. 

Der måtte trækkes lidt med cyklen, til gengæld kunne udsigten nydes bagud med Mont Ventoux i baggrunden.

 

Belønningen kom, da vi først var kommet op.

Små veje førte igennem lavendel- og vinmarker, og der var skønne indtryk
for alle sanser!

 

Vi nåede Bonnieux og tog en tiltrængt pause. Vi havde muligheden for at tage den lette bilvej hjem - eller fortsætte cykelvejen mod Cavaillon.

Helle var opsat på at gennemføre turen i sin helhed - så det blev cykelruten...

Det sidste stykke hjem
gik over 3 mindre bjerge:

  • La Coste

  • Menerbes

  • Oppède le Vieux.

 

Det var hårdt, men hold da op, hvor var der flot - det gælder i øvrigt også Helle´s præstation.

Efter 60 km i alt - og 500 højdemeter på tilbagevejen - kunne vi se tilbage på en meget spændende og smuk cykeltur med en fantastisk varieret natur- og sanseoplevelse. Vi kan varmt anbefale andre at tage på oplevelser på cykel - uanset om man er øvet eller ej, og vi står gerne til rådighed med gode råd og anbefalinger til ture i området - SPØRG ENDELIG.

Allan

bottom of page