top of page

I NÆRHEDEN

Marseille

Efter en times køretur sydpå, når du Middelhavet og den historiske storby Marseille, der er hovedstaden i Provence og Frankrigs næststørste by. Her finder du adskillige monumenter, der sammen med den store havn minder én om Marseilles rolle som centrum for Frankrigs koloniseringer i Afrika, Mellemøsten og Sydøstasien i det 19. århundrede.

På byens top fra den prægtige basilika, Notre-Dame de la Garde, kan du skue ud over hele området, der forener storby, bjerge og Middelhavet i ét. Byen er desuden ophavsstedet for den anerkendte fiskesuppe, bouillabaise – og du finder den ikke bedre end her! Det arabiske kvarter - med dufte af alverdens krydderier - er også et besøg værd.


         

            1 time         

car.png

Klik på billederne - for at se mere...

Aix-en-provence

En lille time fra Maubec langs utallige lavendelmarker og olivenlunde, finder du den gamle romerske by Aix-en-Provence, som af flere rejsemagasiner betegnes som en af verdens mest romantiske byer.

Det er ikke så sært, at romerne forelskede sig i byen, der emmer af provencalsk kultur med sin anerkendte kunst, musik og caféer langs boulevarder omkranset af platantræer og særegnet arkitektur. Det var i denne by, Cézanne blev født og opholdt sig i det meste af sit liv.

 

Her indbyder stemningen i centrum til et glas rosé på en af de mange pladser med jazzmusik og lokale petanqueturneringer, der spilles i stor stil. En god shoppingby med mange spændende butikker.

           

               1 time

car.png

Pont Du Gard
Hvis du trænger til en skøn badetur i området, kan du kombinere det med den kulturhistoriske akvædukt Pont du Gard, der står hen over floden Gardon vest for Avignon. Den ca. 2000 år gamle bro blev i sin tid bygget af romerne til at transportere vand til Nîmes.

I dag er den omtalt som en af verdens antikke vidundere og er på Unescos Verdensarvsliste. Her er der rig mulighed for at få sig en afkølende dukkert i det klare vand fra kilderne i de nærliggende bjerge.

Læs mere om bademuligheder her.

         

 

          1 time

car.png

Gordes
På toppen af en bjergskråning omkring 10 km nord for Lou Boulidou finder du Vaucluses nok smukkeste bjerglandsby, Gordes. Byen er bygget ind i de skarpe klipper på bjerget, mens de brostensbelagte gader slanger sig igennem med caféer og restauranter på stribe. Gordes er især kendt for dens charme, mens det karakteriske chateau og museum også er et besøg værd.

Der er mange udsigtspunkter i selve byen udover områdets mange vin- og lavendelmarker. Et smut op til det famøse kloster, Abbaye Notre-Dame de Sénanque helt klart anbefales, som er små 5 km fra byens centrum. 

 

         

               10 min.

car.png

Se også

Abbaye-notre-dame-de-Senanque
Mont Ventoux vinter
Roussillon - de røde bjerge
Bonnieux
Avignon
Byskilte i Bonnieux

Klik på billederne - for at se i stor format...

Vi kan anbefale vore gæster at læse

"Turistfører for gæster i Résidence Lou Boulidou",

som beskriver området - og giver tur-forslag.

Turistfører
bottom of page