top of page

KUNST OG KULTUR

Det er ikke ukendt, at mange kunstnere i dag har slået sig ned i Provence af samme grunde som van Gogh, Cézanne og andre berømte malere. Derfor er der i næsten alle store, som små byer, gallerier, hvor man kan finde kunst på alle niveauer og prisklasser. 


Museer i egnen
 I området omkring Lou Boulidou er der en række berømte - og lige så mange ukendte museer. Nær Ménerbes ligger fx Musée du Tire-Buchon, et stort proptrækker-museum, som en kendt filmproducent har etableret i forbindelse med sin store vingård. Her finder du mere end 1.000 eksemplarer af det magiske værktøj fra det 17. århundrede. Ligeledes finder du et stort lavendelmuseum i Coustellet blot 3 km. fra Lou Boulidou. Lidt uden for Gordes kan du opleve det smukke frilandsmuseum Village de Bories, hvor der er omkring 20 tørre stenhytter, der blev bygget i det 18. århundrede.

FESTIVAL D'AVIGNON
 

Hvert år i juli måned forvandles Avignon til et kæmpe byteater. Her summer byen af gøgl og teater i alle gader og stræder. Festivalen er det største teater marked i Frankrig og indeholder mere end 1000 teatertrupper og 1300 forskellige forestillinger. I løbet af de fire uger festivalen varer kan man både se amatørteater på gaden samt booke billetter til kendte kunstnere.

abbaye-notre-dame-de-senanque.jpg
2016-07-13 14.39.55.jpg

ABBAYE NOTRE - DAME DE SÉNANQUE
 

Den skønhed som Sénanque-klosterets lavendelmarker besidder, er ikke til at tage fejl af. Derfor er stedet en stjerne blandt Provences klostre. Det mere end 940 år gammelt cistercienser-kloster er med dets karakteristiske lavendel-marker, der dyrkes af klostrets munke, et besøg værd.

I dag lever munkene blandt andet af dyrkning af lavendel-markerne og af biavl. Enkelte besøgende får ved ansøgning lov til at bo på klostret i kortere perioder som åndeligt refugium.

bottom of page